Det blev inte så mycket signaturdrinkssnokande. Jag tog tjuren vid hornet och gick på kaffeshopping istället. 99% av mitt kaffeintag på jobbet består av en och samma bönblandning. det innebär att ungefär 85.5% av mitt totala kaffeintag består av en och samma bönblandning. det är inte så smart om man har de ambitioner jag har. kan man lära sig att bli gourmetkock om man bara gör stuvade makaroner? retorisk fråga så nej. det kan man ju faktiskt inte. Så jag köpte lite kaffe att leka med i veckan. bland annat tänkte jag roa mig med att själv leka med den o så omtalade Arichan. Jag närmar mig det lite som när man smygprovade mammas kläder. tog en sväng upp på kontoret och sköt några espresso men städarna var tämligen ointresserade av kaffet och det är inget roligt att leka med kaffe själv så jag la ner. så mycket mer blev det inte av min tävlingsträningsinledning.
Igår var det en bra dag. både generellt i livet och specifikt för kaffet. generellt efter ett besök i Uppsala hos en vän med en fin fyra i stilen farmor/funkis/modern. Uppsala är ju mysigt! upptäckte jag. och min väns lägenhet ännu mysigare! kaffemässigt var det en bra dag för söndagen var dagen för starten av en ny baristas väg till ett grepp om "hur fan man tävlar i kaffe". vi kallar henne BarbaBaristan och hon kommer bli fantastisk. hon har fullt grepp om vilken nivå hon ligger på. det vill säga nästintill nollställd. men så på så nyfiken och så beredd att lära sig. jag blir så glad och inspirerad och det kommer bli fantastiskt roligt att följa henne. jag vill tro att jag var likadan, eller jag vet att jag var likadan men jag vill tro att jag också lyckats förmedla det. det finns inget värre än en barista som tror sig kunna mer. i alla fall; Go BarbaBarista!
snart snart är det fokus egen utveckling pågång. måste ju liksom växa i mammas kläder.
Jobbar du i flera team? Minska stressen med ett kärnteam!
-
Ibland får vi höra från olika organisationer att teamutveckling inte funkar
hos dem eftersom medarbetarna ofta jobbar i flera team samtidigt. Istället
sa...
4 months ago
No comments:
Post a Comment